Kezeléseinkről részletesen itt olvashat:

post title

Orvosi vizsgálat:

Az első alkalommal alapos, mindenre kiterjedő szájvizsgálatot végzünk (rákszűrést is ), majd az állapot számítógépes rögzítése után kezelési tervet és árajánlatot adunk, figyelembe véve a páciens igényeit, elvárásait.

A diagnózis megállapításához digitális és panoráma röntgen felvételt készítünk. Aki a kezeléseket igénybe veszi, annak a költségeiből levonjuk a már kifizetett, vagy felszámított vizsgálati díjat.

post title

Tömések, betétek:

Fényrekötő tömés:
esztétikus, szinte bármilyen üregbe elkészíthető, 5-6 év után cserére szorulhat, de jó szájhigiéne mellett 10 évig is tarthat.

Betét:
arany betét:
- sok évtizede bizonyítottan a legjobb szakmai megoldás, de nem esztétikus, csak nagyőrlő fogakba ajánljuk.

E-max préskerámia:
- kemény, tartós, pontosan zár, ragasztás után észrevehetetlen a restauráció.

betet1 betet2
post title

Gyökérkezelés

Lehetőség szerint egy ülésben történik, apexlokátorral mérjük a gyökércsatorna hosszát, így nem tesszük ki Pácienseinket felesleges röntgensugár terhelésnek.

Gépi vagy kézi feltágítás után a legújabb protokoll szerint fertőtlenítjük a gyökércsatornát, majd sealer anyagba mártott guttapercha csúcsokkal hermetikusan zárjuk. Ezzel a módszerrel az eddig reménytelennek ítélt fogakat is meg tudjuk menteni.

post title

Héjak

1.Emax vagy porcelán:
- ragasztott héj, a fog preparációját igényli.

Héjak előtte Héjak utána1 Héjak utána2

2.Direkt héj:
- a fogfelszinre közvetlenül visszük fel a tömőanyagot speciális eljárással, nem kell hozzá a foganyagból eltávolitani. Kevésbé tartós.

Direkt héj előtte1 Direkt héj előtte2 Direkt héj utána

Smile design:
- kedvezőtlen fogsor széppé varázslása tervezéstől a kivitelezésig akár számitogépes tervezéssel.

Smile design előtte Smile design utána

post title

Koronák

Vállasan preparálunk, hogy az elkészült fogmű ne irritálja a fogtartó szöveteket.

Koronák anyaga:
- fémkerámia
- e-max és cirkónium.

Koronát akkor készítünk, ha a fog annyira károsodott, hogy töméssel nem állítható helyre sem esztétikailag, sem funkcionálisan.Továbbá hídpillér céljára csiszolunk le fogakat.

post title

Hidak

Anyaga:
- fémkerámia
- cirkónium

Speciális megoldás az implantátumokra készített híd, ez lehet ragasztott, vagy csavarozható, mely bármikor eltávolítható.

post title

Parodontológia, szájhigiénés kezelés


- fogkõeltávolítás ultrahangos készülékkel és kézi műszerekkel.
- tasakkezelés kürettálással, helyi antiszeptikus, antibiotikus kezeléssel
- nyitott kürettázs feltárással
- homokfúvás
- betegeink felkészítése az otthoni, magas szintû fogápolásra
- ínyvérzés megszüntetése: professzionális plakkmentesítéssel, helyi és általános gyógyszeres kezeléssel gyógyítjuk ezt a betegséget.

Ínyműtét:
Ép fogazatú fiatal felnőtteknél is gyakran látható az ínytapadás ék alakú visszahúzódása, ami különösen a felső frontfogaknál lehet feltűnő. Persze ez a többi fognál is jelentkezhet és kellemetlen következményekkel jár: a szabaddá vált fognyak minden ingerre érzékennyé válik, majd ez a felület ék alakúan bekopik, több kellemetlen következménnyel, egészen a fogbél gyulladásáig és a fog elhalásáig.

A műtéttel , melynek időtartama egy - másfél óra, hosszú távú változást, gyógyulást érhetünk el. Helyi érzéstelenítésben végezhető, fájdalommentes eljárás.

ínyműtét előtt lent ínyműtét után lent ínyműtét előtt fent ínyműtét előtt fent
post title

Csapos fogak

A fogkorona letörése esetén a gyökértöméssel ellátott gyökérbe fémből öntött csapos műcsonkot ragasztunk, melyre fémkerámia, fémmentes préskerámia vagy cirkónium koronát készítünk.

csapos fogak csapos fogak csapos fogak csapos fogak
post title

Fogsorok

Kivehető fogsor:
Ha valakinek minden foga hiányzik, elkerülhetetlen a teljes fogsor készítése, ilyen esetben lenyomatot veszünk a fogatlan állcsontról és két próba után megkapja a páciens az esztétikai szempontból minden igényt kielégítő fogpótlást. Az elkészülési idő egy-két hét. Természetesen még ezután is szóba jöhet az implantációs megoldás, bár annak költsége lényegesen magasabb.

Immediát fogsor:
Ebben az esetben akkor húzzuk ki a mozgó, meg nem menthető fogakat,ha már elkészült a teljes fogsor.

Kombinált fogsor:
A még meglevő fogakra koronák kerülnek és ezekhez kapcsolódik a kivehető fogsor rejtett elhorgonyzással. Ez a típusú megoldás olyan hatást kelt, mintha saját, eredeti fogai lennének.

post title

Szájsebészet

Sebészi fogeltávolítás:
Erre akkor kerül sor, ha foghúzó fogóval már nem lehet a fogakat ill. gyökereket eltávolítani. Ilyen esetben tökéletes érzéstelenítés után nyálkahártya-csonthártya lebenyt készítve szabaddá tesszük a csontfelszínt és kellő csontmennyiség elfúrásával hozzáférhetővé tesszük a foggyökeret, hogy emelővel vagy fogóval ki tudjuk billenteni vagy emelni.

Gyökércsúcs amputáció:
Jó gyökértömés esetében is előfordulhat, hogy a gyökércsúcs körül krónikus gyulladásos folyamat alakul ki, mely nem múlik el.IIyenkor szükségessé válhat a valószínűleg fertőzött gyökércsúcs műtéti eltávolítása.

Ciszta műtéti eltávolítása:
A radicularis ciszta olyan folyadék tartalmú, hámszövet falú üreg az állcsontban, mely csak műtéttel távolítható el. Műtét után előfordulhat kiújulás, ezért kontroll szükséges.

Arcüreg feltöltése implantációhoz:
Kis- és nagyőrlő fogak eltávolítása után a funkcióhiány miatt a fogmedercsont annyira felszívódhat, hogy nincs elegendő csont az implantátumok behelyezéséhez. Ilyen esetben az arcüreg falán kialakított csontablak készítése után feltöltjük az arcüreg egy részét saját csonttal vagy olyan csontpótló anyaggal, mely néhány hónap múlva beépül és képes megtartani a behelyezett implantátumot.

post title

Implantáció

Anyaguk:
Kizárólag titánból gyártott implantátumokat használunk.

Mi a legjobbnak ítélt Nobel Biocare implantátumokat használjuk, de igény szerint olcsóbbat is alkalmazunk, mint a Pitt-Easy vagy a Replant.

Navigált sebészet:
CT felvétel alapján számítógéppel tervezett sablon készül, melynek segítségével feltárás nélkül fúrja be az orvos az implantátumok helyét méret, mélység, átmérő szerint, majd az implantátumok behelyezése után akár azonnali fogpótlás is készíthető.

Azonnali implantáció:
kedvező fogmeder viszonyok esetén foghúzás után azonnal lehet implantálni és rövid várakozás után elkészíthető a felépítmény ( impl. fej + korona).

implantológia implantológia implantológia
post title

Gyermekfogászat

Barázdazárás:
A 6 éves kortól előtörő maradó őrlőfogak hajlamosak a szuvasodásra, mert a rágófelszíni barázdák mélyek, emiatt fogkefével nem tisztíthatók maradéktalanul. A barázdákat ezért folyékony fluor tartalmú anyaggal kitöltjük, ami szuvasodással szemben ellenállóvá teszi a fogzománcot, és megszünteti a lepedék lerakódására alkalmas felületeket.

Iontoforézis:
Ezen eljárás során fluor tartalmú zselét teszünk a fogakra speciális patkó alakú kanál segítségével és mikroáram rákapcsolásával juttatjuk be a fluort a fogzománcba. A fluor beépülve a fogzománcba megakadályozza a fogak szuvasodását.
6 - 12 éves korig megelőzésre használjuk, felnőtt korúaknál pedig a fognyaki érzékenységet szüntetjük meg ezzel.

Myotrainer készülékek:
Fogszabályozás előtti T4K trainer puha műanyagból gyártott univerzális készülék, mely vegyes fogazatnál javítja a fogtorlódást, az állcsontok egymáshoz való viszonyát, a szájlégzés, hüvelykujj- szopás és fordított nyelés okozta elváltozásokat. Nincs szükség lenyomatvételre és hattól tizenkét éves korig alkalmazható.

Tömés:
A tejfogak kis mérete miatt a szuvasodás hamar eléri a fogbelet, ezért nagyon fontos a kezdődő szuvasodások mielőbbi felfedezése és a károsodott felület töméssel való ellátása. Ehhez általában fogszínű fényre kötő kompozit anyagokat használunk.

post title

Egyéb kezelések

Harapásemelő /NTI-tss/:
Általában alsó fogakra fogorvos által készített, aránylag kis méretű készülék, mely reflexmechanizmuson keresztül megakadályozza a fogszorítást, ellazítja a rágóizmokat.

Lézeres kezelés:
3 kezelés elmulasztja a herpeszt, aftát, gyógyít bizonyos állkapocs ízületi problémákat. Gyorsítja a műtétek utáni sebgyógyulást, gyulladást, ödémát csökkent, fájdalmat csillapít.