Szolgáltatásaink

Airflow EMS készülék

Irányított biofilm terápia EMS készülékkel (Guided Biofilm Therapy -GBT)- a “ dental spa”

A biofilm a fogon, az ínyszél alatt, a fogpótláson, az implantátumon, akár a nyelvháton egybefüggő bevonatot képező baktériumközösség. Sok esetben szemmel nem látható, csak plakk festést követően.

Ez a mindennapi szájhigiénia során nem megfelelően eltávolított biofilm réteg felelős a fogszuvasodás, a fogágybetegségek és az implantátumok körüli gyulladások kialakulásáért, de a szakirodalom egyéb betegségekkel is kapcsolatba hozza a rossz szájüregi baktériumflórát, például szív-érrendszeri betegségekkel. Figyelemre méltó, hogy a rossz szájflóra átadható, mint egy fertőzés.

A GBT kezelésről

Az irányított biofilm terápia a fogkőeltávolítás legmodernebb technológiája. A svájci módszer alapja a „NO PAIN technológia” azaz fájdalommentes a fogkőeltávolítás még a fognyaki érzékenységben vagy fogágybetegségben szenvedő páciensek esetén is. A fájdalommentesség abból ered, hogy nem okoz fogfelület károsodást a kezelés és langyos víz keveredik a porral.
A kezelés minden esetben a biofilm láthatóvá tételével azaz a plakkfestéssel kezdődik. A festék által elszíneződött területek alapján a fogorvos vagy dentálhigiénikus megmutatja és finomítja a fogmosási technikát egyénre szabottan. A plakkfestés másik nagy előnye, hogy plakk-index kimutatására alkalmas. Amennyiben a fogfelszínek 20 %-ánál nagyobb felületen található biofilm, az már gyulladáskeltő. Ezzel is rávezetjük Pácienseinket a helyes szájápolás fontosságára és az útmutatást is megadjuk.
Második lépésben AIRFLOW technikával lefújjuk a fogakon maradt elszíneződéseket. Ez a por 14 mikrométer átmérőjű, ami tisztítás során polírozza is a fogfelszínt, nem sérti. Ennek eredményeképp a kezelést követően kevésbé tapad meg a fogon a biofilm réteg.
Harmadik lépésben történik a piezo készülékkel történő fogkőeltávolítás, mely gyengédebb és kíméletesebb megoldás a korábban megszokottól. Amennyiben rendszeresen jelentkezik GBT-re a kedves Páciens és megfelelő emellett az otthoni szájhigiénéje, nincs szükség a kellemetlenebb piezo használatára, mert nincs ideje a plakknak megkeményedni a fogfelületen és könnyen eltávolítható az airflow- val.

Az eredmény: csillogó, fehérebb árnyalatú, íny alatt is tiszta fogak, üde lehellet, elégedettség.

Tasak kezelés: speciális parodontológiai, azaz fogágykezelés
Amennyiben csonttasakot találunk valamely fog mellett, rendelkezésre áll egyszer használatos PERIO- végződés az EMS géphez, amit bevezetve a tasakba kezelhetővé válnak eddig műtéti ellátást igénylő elváltozások konzervatív módon. A kezelés 4 alkalomból áll, egy hónap és kétszer három hónap után ismétlendő, fájdalommentes.

Mikroszkópos gyökértömés

Mikroszkópos gyökértömés és gyökérkezelés
Fogmegtartó kezelés

A mikroszkópos gyökértömés és gyökérkezelés olyan speciális fogorvosi eljárás, amely során egy mikroszkóp segítségével nagyított képet kapunk a foggyökérről. Ez lehetővé teszi a precíz és részletes kezelést. A folyamat során eltávolítjuk a gyulladt vagy elhalt szöveteket a foggyökérből, majd kitisztítjuk és fertőtlenítjük azt. Ezt követően a gyökércsatornát speciális anyaggal tömjük be, hogy megakadályozzuk a további fertőzést. A mikroszkópos technika nagy pontosságot biztosít.

A mikroszkóp használata lehetővé teszi olyan idegen test eltávolítását is, amely nem szándékosan került egy gyökércsatornába (pl. beletört gyökérfúrófej)

Tooth Transformer

Fogdarálás- azaz csontpótlás saját kihúzott foggal

Innováció a fogsebészetben. Az eltávolított fogat, amennyiben állapota megengedi, felhasználhatjuk speciális előkészítés után csontpótlás céljára. Saját fog használható fel saját célra. Legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha saját vérből készített úgynevezett PRF membránnal keverve úgynevezett „ragacsos csontot”, angolul „sticky bone-t” / ami valójában „ragacsos fogdarálmány”/ állítunk elő belőle és a kihúzott fog helyére vagy más területre a szájüregben, ahol csontpótlás/ augmentáció szükséges, akár arcüregemelésre is felhasználhatjuk. A legjobban gyógyuló természetes csontpótlás saját növekedési faktorokkal támogatva.

Csontpótlás a gyakorlatban

A fogat feldaraboljuk, a fogdaráló gép ledarálja, fertőtleníti. A vért levesszük, a gép centrifugál belőle PRF membránokat, a vér alakos elemeit tulajdonképpen szeparálja. Majd a kettőt elegyítjük a csontpótlásra alkalmas masszává. A sebet nem szükséges a nyálkahártya nyújtásával bezárni, mert a membrán biztosítja a sebzárást. Ezáltal jelentős szövetnyeresége lesz a Páciensnek.

Páciens előkészülete
Általános vérkép szükséges, tekintettel a vérzsírokra és a D-vitaminszintre. Ezen értékeknek megfelelő tartományban kell lennie ahhoz, hogy a gyógyulás zavartalan lehessen. Műtét előtt 3 -4 nappal jelentős mennyiségű folyadékbevitel, 3-4 liter/ nap. Műtét előtti este 1000 mg sumamed vagy megbeszélés szerint egyéb antibiotikum szedése. A műtétet követően kontroll, lézerkezelés . Varratszedés 7-14 nap múlva. A csontképződés 4-6 hónap.

PRF Process készülék

Csontpótlás, augmentáció

A csontpótlást csontpótló anyag és PRF membrán keverékével végezzük, ezt nevezik ragacsos csontnak, angolul sticky bone-nak. A PRF membrán saját vérből készül. A seb lefedése is PRF membránnal történik, ami nagymértékben segíti a sebgyógyulást.

Dr Matos Orsolya

Alveolus prezerváció

Az alveolus prezerváció egy fogászati eljárás, amelyet a foghúzás után alkalmaznak, hogy megőrizzék az alveolus nevű csontos területet, ahol a fog eredetileg helyezkedett el. A célja az alveolus területének megtartása és a csontveszteség minimalizálása. Ezt általában speciális anyagokkal, például csontpótló anyagokkal és membránokkal végzik, amelyek segítik a csont regenerációját és a gyógyulást. Az alveolus prezerváció előnyei közé tartozik a fogászati implantátumok sikeres beültetéséhez szükséges megfelelő csontmennyiség megtartása, ami hosszú távú fogászati kezelési lehetőségeket kínál a pácienseknek. A módszer különösen fontos, ha a páciens tervezi az elvesztett fog pótlását, mivel segít megőrizni a megfelelő anatómiát és esztétikai eredményeket a fogászati kezelések során.

APDT kezelés

APDT-kezelés az antimikrobiális fotodinámiás terápia rövidítése. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a Helbo- lézer terápia, csak az elnevezés különbözik.
A festék és lézerfény együttes alkalmazásán alapuló APDT vagy HELBO-terápia fájdalommentes és gyors megoldást jelent gyulladás, fertőzés eliminálására az ínyben vagy a csontban. Mivel helyi terápia, mellékhatással nem kell számolni, mint a szisztémás antibiotikum szedésnél, az eredmény viszont azzal egyenértékű, vagy jobb: hatékonyan elpusztítja a gyulladáskeltő baktériumokat.

Az eljárás menete: a fogak és fogközök alapos tisztítása után az ínybarázdába befecskendezzük a metilénkék festéket.
Ezt követően lézerfény segítségével aktiváljuk az oldatot.
A fényre aktív festékoldat és a lézerfény együttes alkalmazása révén magas reaktivitású oxigén keletkezik, ami a káros baktériumok pusztulását okozza.
A lézerfény fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő és gyógyulásserkentő hatását tudományos vizsgálatok is igazolták.

Fogeltávolítást követően
Azonnali implantáció előtt
Fogágybetegség, csonttasak
Fogínyvérzés
Kellemetlen lehelet
Fogfájás
Foglazulás
Implantátum gyulladása, elvesztése
Afta, herpesz
Szájsebészeti beavatkozások előtt, után
A szájüregban kialakult krónikus gyulladások az egész szervezetre hatással vannak. Ma már tudjuk, hogy a szívbetegség, infarktus és koraszülés hátterében is állhat kezeletlen fogágybetegség.

A szájüregi gyulladásokat esetenként antibiotikummal vagy fertőtlenítő hatású öblítő oldatokkal kezelik, azonban ezeknek vannak hátrányaik:
Bél – és szájflóra egyensúlyának felborulása, ezért nem javasoljuk a fertőtlenítő szájöblítő alkalmazását orvosi utasítás nélkül.
Az antibiotikumokkal szemben rezisztencia alakulhat ki, csak orvosi javaslatra szabad szedni.

Soft Lézer alkalmazása

A soft lézer fogászati alkalmazásai széles skálát ölelnek fel a fogászati kezelések területén. A lézeres technológia kíméletes és hatékony eszköz a fogászati eljárásokban, mivel minimalizálja vagy nélkülözi a hagyományos fájdalomcsillapítók és injekciók szükségességét.

A Den-Lase készüléknek 3 funkciója van:

 1. A Soft lézer alkalmas az állkapocs ízületi problémák kezelésére, szájzár, herpesz, afta, kis ízületi gyulladások, övsömör, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, valamint implantáció és foghúzás után. Ősi gyógymód, hogy akupunktúrás pontok kezelésével a hozzá tartozó szervre tudunk hatni (például: hólyaghurut, gyomorbántalom, légúti bántalom esetén a szervnek megfelelő szájüregi akupunktúrás pont lézeres kezelésével csökkenteni tudjuk a gyulladást és a fájdalmat). A lézeres akupunktúra alap- és kiegészítő terápia is lehet, biztosítva a megfelelő energia egyensúlyt.
 2. Fogfehérítő funkció: a Den-Lase készülék alkalmas a legmodernebb fogfehérítésre ami jelenleg létezik. Nem károsítja a fogzománcot, a páciens nem érez a fehérítés után fogérzékenységet. A fehérítés mértéke egyénileg különböző, de több árnyalattal világosabb fogakat kapunk a kiinduláshoz képest. Az eredmény tartóssága függ az életmódtól (tea, kávé, vörösbor, cigaretta).
 3. Sebészi alkalmazás: kisebb sebészeti beavatkozásokat, akár paradontális műtéteknél is végzünk lézerrel, melynek gyógyulása sokkal kedvezőbb az elektrokauternél, mivel a környező szöveteket nem melegíti fel. Frenulektómia is végezhető lézerrel, mellőzhetjük ilyenkor általában a varratok használatát. Gyors gyógyulás, fájdalommentes műtét.
Dr Matos Márton

Fogtömések

A kezelést a szuvas rész eltávolításával kezdjük, majd magas minőségű anyagok felhasználásával restauráljuk a fogakat. A tömőanyag kopásállósága, zsugorodása, tartóssága prémium kategóriás, és egy ún. kaméleon effektussal is rendelkezik. Amellett, hogy minimális a zsugorodása, rendkívül kopásálló. Külön dentin és zománcrétegből áll, mint a természetes fog, és felveszi a szomszédos fogak színét.

Ez a prémium anyag hosszútávon tartós és tetszetős eredményt hoz.

Dr Matos Orsolya

Fix fogpótlások

Anyagukat tekintve készülhetnek e-maxból, cirkóniumból és fémkerámiából. Amennyiben olyan mennyiségű foganyag hiányzik, hogy töméssel, inlay-vel nem pótolható, akkor koronát készítünk rá, illetve ha a fog gyökérkezelt, akkor csapos műcsonk kerül a korona alá. Foghiány pótlására készíthetünk hidat a szomszédos fogak lecsiszolásával.

Az inlay egyfajta „tömés”, melyet laborban fogtechnikus készít, lenyomat alapján. Helyreállítja a fog eredeti formáját, és szoros kontaktpontot képez a szomszédos fogakkal.

Esztétikus, olyan színű, mint a saját foga. Nem kell hozzá körbecsiszolni a fogat, mint a koronához.

Dr Matos Orsolya

Kivehető fogsor, protézis

Mintha csak a sajátja lenne. Élethű, időtálló protézist, műfogsort készítünk. Ha kedvezőtlen anatómiai viszonyok miatt a fogsor tartása nem kielégítő, 2 implantátum behelyezésével stabillá tehető. Fogatlan állcsontra is lehet implantátumra épített fix pótlást készíteni. Nyerje vissza fiatalsága mosolyát!

Gyermek fogászat

Gyermek fogászat

A gyermekeket 3 éves kortól szeretettel várjuk.

A gyermekkorban előforduló fogászati problémákat időben meg kell oldani. Ezért félévente érdemes a gyermeket vizsgálatra hozni. A szuvasodás megelőzésére (profilaxis) két módszert alkalmazunk: barázdazárást és iontoforézist. A megelőző eljárás során fluort juttatunk be a fogba, mely erősíti a fogzománcot. A szuvas fogakat fogszínű töméssel látjuk el.

A tejfog felszínén levő elszíneződéseket homokfúvással távolítjuk el. A fogazati rendellenességeket időben kiszűrjük és 12 éves korig myotrainer készülékkel kezeljük.

A látogatás során megtanítjuk a gyerekeket a helyes fogmosásra, és motiváljuk őket, hogy mindent megtegyenek fogaik védelmében. Apró ajándékokkal is kedveskedünk nekik.

Dr Matos Orsolya

Szájsebészet

Rendelőnkben elvégzett szájsebészeti műtétek:

 • Implantáció
 • Arcüreg emelés
 • Ínyplasztika, ínyrecesszió műtét
 • Paradontális műtétek
 • Lézeres ínyműtétek
 • Csontpótlás (kisebb volumenű)
 • Bölcsességfog műtéti eltávolítása
 • Alveolus prezerváció
 • Frenulectomia – ajakfék, nyelvfék felszabadítása

Műtéti protokoll:

Egyéni elbírálás alapján műtét előtt már antibiotikumot adunk. Helyi érzéstelenítésben végezzük a műtétet. 5.0, 6.0-s extra vékony fonalat használunk a tökéletes sebgyógyulás érdekében. Fájdalom nem jellemző a műtétek után és közben sem.

Szoft lézer kezelést végzünk az arcduzzanat elkerülése érdekében és a sebgyógyulást gyorsítjuk ezáltal.

Dr Matos Orsolya

Fogíny, fogágy kezelése

Ínyrecesszió a fognyaknál szemmel látható íny visszahúzódás, ilyenkor a fognyak szabaddá válik, érzékeny lehet és sok esetben kikopik. Ennek ellátása sok esetben műtétileg történik, és kiegészítő fognyaki tömés készítésére is általában szükség van. A fogérzékenység ezután megszűnik és általában az ínyrecesszió folyamata megáll.

A fogágybetegség az egész szervezetre és az ember környezetére kiható probléma. A környezet számára a rossz lehelet okoz problémát, a fogágyban elhelyezkedő baktériumok pedig az egész szervezetben szóródnak. Ez a folyamat végső esetben a fogak elvesztéséhez vezet. Fogágybeteg pácienseinknél a kezelés első lépése minden esetben a fogágybetegség megszüntetése és a megfelelő szájhigiénia elsajátítása. Ez után következik minden más fogászati kezelés.
Az ínyproblémák megszüntetésével megelőzzük, vagy megszüntetjük a fogínyvérzést, rossz leheletet, a fogak meglazulását. Vagy ha az íny vonala nem tökéletes azt is korrigáljuk. Valódi megoldás és védelem a fogaknak.

Dr Matos Orsolya

Fogfehérítés

A legmodernebb fogfehérítési eljárást alkalmazzuk. Lézeres megvilágítással gyorsítjuk a fogfehérítő anyag hatását. Ezzel lerövidítjük a kezelési időt és kiküszöböljük a beavatkozás utáni fogérzékenységet.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Értesüljön első kézből különleges akcióinkról, kedvezményeinkről és újdonságainkról! 

Minden kérdésére választ kapott?

Ha maradt még nyitott kérdése, örömmel állunk rendelkezésére!

Hívjon minket most vagy kérjen ingyenes visszahívást!