Fogkő eltávolítás

Ragyogó mosolyt és csillogó fogakat kaphat a garantáltan legkorszerűbb fogkő-eltávolítási módszernek köszönhetően, melyet a svájci fejlesztésű EMS géppel végzünk.

Ez az irányított biofilm terápia, szóhasználatban előfordul GBT-ként, mint guided biofilm therapy.

A biofilm a fogon, az ínyszél alatt, a fogpótláson, az implantátumon, akár a nyelvháton egybefüggő bevonatot képező baktériumközösség. Ameddig ez csak a szájüreg normál flóráját tartalmazza, addig nem okoz gyulladást. Amennyiben 24 órán belül legalább egyszer nem történik meg alapos fogmosás, akkor az ebben található baktériumok keresztkötéseket képeznek és nem lehet otthoni eszközzel teljes mértékben eltávolítani. Ehhez már könnyedén kapcsolódnak a gyulladást keltő, betegséget okozó baktériumok. Egyéni hajlam, fogápolási szokás, szájban található fogművek típusa határozzák meg, milyen gyakran szükséges az irányított biofilm terápia vagy fogkőleszedés..
A biofilmben, fogkőben szaporodó betegséget okozó baktériumok felelősek fogszuvasodás, a fogágybetegségek és az implantátumok körüli gyulladások kialakulásáért, de a szakirodalom egyéb betegségekkel is kapcsolatba hozza a rossz szájüregi baktériumflórát, például szív-érrendszeri betegségekkel, vastagbél problémával, szembetegséggel. Hasznos tudni, fogászati kezeléssel sokat tehetünk általános egészségi állapotunkért.
Figyelemre méltó, hogy a szájüregben található kórokozó baktériumok fertőzik a környezetet, ezért másokkal szemben is fontos, hogy tiszta, ápolt legyen a fogazatunk.

Miből áll a kezelés?

  1. A kezelés a biofilm láthatóvá tételével, a plakkfestéssel kezdődik.
  2. A legmodernebb piezo-eszközzel elvégezzük fogkőeltávolítást, mely gyengédebb és kíméletesebb a hagyományos eljárásnál. Opcionális: Szükség esetén alkalmazzuk a perio-végződést tasak kezelésére.
  3. AIRFLOW készülékkel, mely egy egyénileg beállított, ultrafinom 14 mikron nagyságú erythritol szemcse-víz keveréket készít, lefújjuk a fogakon maradt elszíneződéseket. A por finomságának köszönhetően a fogfelszínt egyben polírozza is és semmilyen fájdalmat nem éreznek még fognyaki kopás esetén sem a Pácienseink. Rendelkezésre áll a 40 mikronos klasszik por, mely alkalmas a makacs elszíneződések eltávolítására, de ennél a szemcseméretnél számítani lehet a zománcnak kisebb mértékű kopására. Rendszeres alkalmazása okozhat csak fogérzékenységet.
  4. Proboil kúrát javasolunk a kezelést követő 1 hónapban. Ez az A- és E-vitamint illetve a szájflóra és bélflóra két Lactobacilllus törzsét, a Lactobacillus rhamnosust és reuterit tartalmazza. Segíti a hámregenerációt, immunvédekezést és véd az oxidatív stressztől.

Mit várhatok a kezeléstől?

tooth icon

csillogó, fehér fogak

teeth

erősebb, egészségesebb íny

dentist

friss, üde lehelet

oral

gyulladás csökkenése

Professzionális fogászati ellátások

Gyors és biztonságos fogászati segítség.
Kérjük, adja meg telefonszámát, visszahívjuk!

Kérjük kedves Pácienseinket, hogy minden esetben telefonon egyeztessenek időpontot.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Értesüljön első kézből különleges akcióinkról, kedvezményeinkről és újdonságainkról! 

Minden kérdésére választ kapott?

Ha maradt még nyitott kérdése, örömmel állunk rendelkezésére!

Hívjon minket most vagy kérjen ingyenes visszahívást!