Rögzített fogpótlások

Dr Matos Orsolya

Korona, híd, implantátumra készült csavarozható vagy ragasztott fogpótlás

Koronát készítünk szóló fogra, amennyiben olyan mennyiségű foganyag hiányzik, hogy töméssel, betéttel /inlay-vel/ nem pótolható. Amennyiben a fog gyökérkezelt és kevés a foganyag, akkor csapos műcsonk kerül a korona alá, melyet a gyökérbe ragasztunk a gyökértömés egy részének eltávolítása után. A csapos műcsonk készülhet fémből, amit lehet opakerezni-fogszínűre festeni, illetve kompozitból- hátránya, hogy törékeny a fémhez képest, de esztétikusabb. A koronák anyagukat tekintve készülhetnek e-maxból /lítium-diszilikát/, cirkóniumból és fémkerámiából. Legesztétikusabb az e-max, de legtörékenyebb.

Foghiány pótlására készíthetünk hidat a szomszédos fogak lecsiszolásával. A hídváz készülhet cirkóniumból vagy fémből /akár aranyból/, amit lepleznek porcelánnal. Fogszorítók esetén megfontolandó a fém rágófelszín vagy a monolitikus cirkon a törésveszély miatt.

Implantációs fogpótlás: szóló foghiány esetén szóló koronát készít a labor digitálisan, csavarral rögzítjük az implantátumon a fémkerámia vagy cirkónium koronát. Az átmenőcsavart teflon szalaggal/vízzáró, csavart védi a tömőanyagtól/ és kompozit tömőanyaggal zárjuk. Bármikor leszedhető.

Híd esetén köztielemekre csavarozzuk a labor által digitálisan készített cirkon vagy fémkerámia hidat és az átmenőcsavart a fent leírt módon lezárjuk.

Professzionális fogászati ellátások

Gyors és biztonságos fogászati segítség.
Kérjük, adja meg telefonszámát, visszahívjuk!

Kérjük kedves Pácienseinket, hogy minden esetben telefonon egyeztessenek időpontot.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Értesüljön első kézből különleges akcióinkról, kedvezményeinkről és újdonságainkról! 

Minden kérdésére választ kapott?

Ha maradt még nyitott kérdése, örömmel állunk rendelkezésére!

Hívjon minket most vagy kérjen ingyenes visszahívást!